Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Sűrített levegős lefolyótisztító gép

Ezeknek a készülékeknek több előnyük is van. Aminek elsősorban köszönhetik népszerűségüket, az a hatékonyságuk, melynek révén még a legmakacsabb dugulásokkal is elbánnak, másrészt - és napjainkban már ez sem mellékes szempont - maximálisan környezetbarát elven működnek.

A több változatban is létező készülékek káros anyagok használata nélkül hárítják el a dugulást, kizárólag a túlnyomás segítségével. Önmagában a gép használata veszélytelen, ám ha korábban már kísérleteztünk házi praktikákkal vagy vegyszer öntöttünk a lefolyóba, legyünk óvatosak vele.

A sűrített levegővel működő készülékek alkalmazása ettől eltekintve még azok számára is biztonságos, akik először fognak ilyen gépet a kezükbe. A legtöbb duguláselhárító módszer vegyszerek használatára épül, melyek erős savas vagy lúgos termékek. Ezek könnyen sérülést okozhatnak és ártalmasak a környezetre is. Nem tesznek jót a csöveknek sem, melyekben a sűrített levegő azonban semmilyen kárt nem okozhat.

Amennyiben a gép használata előtt a lefolyóba már vegyszer került, az könnyen kifröccsenhet és a bőrre, szembe kerülhet. Ezenkívül érdemes odafigyelni az illesztésre is, mert ha az nem megfelelően történik, a készülék működése közben a falban lévő vezetékek szétnyomódhatnak. A legjobb, ha a flakont határozott mozdulattal nyomjuk meg.

Aki inkább a kompresszoros és slagos duguláselhárítást választja, először szerelje szét a szifont, a kompresszor csövét vezesse be a lefolyóba, tekerjen köré szorosan egy rongyot és egyik kezével nyomja le. A nyomást szakaszosan adagolja addig, míg a vezeték teljes átjárható lesz. Az óvatosság ebben az esetben sem árt, hiszen a csőben szennyvíz vagy a korábban használt vegyszerek kifröccsenhetnek, ha nem megfelelően szorítjuk a csövet a lefolyóba. Hogy megelőzzük az ebből adódó baleseteket, szintén erőteljes mozdulatokkal végezzük a műveletet.