Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Mire figyeljünk a duguláselhárítás telefonos bejelentésekor?

Amikor a dugulás otthonunkban jelentkezik, elsőként általában nem a szakembert hívjuk, hanem magunk próbálunk megbirkózni a problémával. Ehhez rendelkezésünkre állnak a lefolyótisztítók és a számtalan házi praktika, valamint a duguláselhárításnak a háztartásokban is megtalálható mechanikus eszközei.

Melyik lefolyóhoz mit használhatunk?

A mosogató enyhe dugulásait akár bőséges forró vízzel is elháríthatjuk, de ha ez már nem lenne elég, bármelyik bolti vegyszert beleönthetjük a lefolyóba a gyártó utasításait követve.

A mosogató és a mosdó esetében is könnyen hozzá lehet férni a szifonhoz, így a csőgörénnyel is sikert érhetünk el. A fürdőben a padlóösszefolyónál kizárólag a csőgörényt használjuk, lefolyótisztító szereket itt ne alkalmazzunk.

Mivel a fürdőkád és a zuhanytálca lefolyójához nem tudunk hozzáférni, lefolyótisztítón és magas nyomáson történő átmosáson kívül mással ne próbáljuk megszüntetni az itt kialakult dugulást. A wc speciális, nagy átmérőjű lefolyója miatt kizárólag a wc pumpától várhatunk eredményt. Ezt azonban megfelelően kell tudni használni, hiszen ha nem képezünk vákuumot, az is előfordulhat, hogy súlyosbítjuk a már fennálló dugulást.

A dugulások ellen soha ne használjunk többféle vegyszert. Ezek reakcióba lépve egymással mérges gázokat fejleszthetnek, egymás hatását pedig nem fokozzák. A lefolyótisztító szerek alkalmazásakor viseljünk védőkesztyűt és a gyártó utasításainak megfelelően alkalmazzuk a vegyszert.

Bejelentés telefonon

Ha úgy érezzük, otthon már nem tehetünk többet a dugulás ellen, tárcsázzuk a szakember számát. A szakember már telefonon több kérdést fog feltenni, ezért jó, ha előre felkészülünk és magunkban összeszedjük a legfontosabb információkat. Biztosan szerepelni fog a kérdések között, hogy milyen típusú épületről van szó, milyen a vízvezeték állapota, kora, mérete, hol található a dugulás, mi okozta és milyen mélyen van. Fontos, hogy a szakember arról is képet kapjon, milyen módszereket próbáltunk ki eddig, hogy jobban fel tudjunk készülni a duguláselhárításra.