Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Magasnyomásos vizes mosatás házilag

A házi duguláselhárító módszerek nem merülnek ki a szódabikarbóna vagy ecet használatában. Egyre többen alkalmazzák a magasnyomású mosást, mellyel alaposan ki lehet tisztítani a csöveket. Az erre a célra kifejlesztett készüléket a barkácsüzletekben már néhány ezer forintért meg lehet vásárolni és bár hatékonysága elmarad a professzionális használatban lévő magasnyomású mosóktól, arra kitűnő, hogy az enyhébb dugulásokat otthon felszámoljuk vele.

A készülék egyszerűen működik, egyik végén egy gumi pumpa, a másikon fogantyú található. A vizet a hengeres testbe szívja fel, majd innen magas nyomáson továbbítja azt a lefolyócsőbe. Mivel a házi használatra kifejlesztett mosó nem fejt ki annyira erőteljes mosást, mint amelyikkel a szakemberek dolgoznak, arra nem alkalmas, hogy a fővezetéket megtisztítsuk vele. Azonban a szifonokban és a lefolyókban kialakult lerakódások felszámolásához ideálisak.

Ha ennél nagyobb teljesítményű gépet szereztünk be, használatához mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, mivel kárt is okozhatunk vele. Csak a jó állapotú csöveknél alkalmazható, a szétmállott beton- és eternit csöveket akár teljesen szétzúzhatja, akár a teljes vezetékhálózat beomlását is okozhatja, ráadásul csak bizonyos módon és egyes csőszakaszokon lehet használni.

A házilagos használatra szánt nagynyomású mosó azonban megbízható társunk lehet a fürdőszobai és konyhai lefolyó kitisztításában. A fürdőszobában különösen hasznos, hiszen a zuhanyzó és a fürdőkád lefolyója nehezen hozzáférhető, szétszerelni sem tudjuk, a készülék azonban itt is segítségünkre lesz.

Miután feltöltöttük vízzel és szétszedtük a lefolyót, a készüléket rá kell illeszteni a lefolyó nyílására, egyéb teendőnk nincs is. Azonban, ha a dugulás olyan jellegű, hogy a nagynyomású mosót nem használhatjuk az elhárításához, forduljunk szakemberhez!