Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Hogyan előzhetjük meg a dugulást?

A dugulásokkal hajlamosak vagyunk csak akkor foglalkozni, ha a lefolyóink már nem működnek rendeltetésszerűen. Könnyebb és olcsóbb is a megelőzés, mint a már fennálló dugulások elhárítása, ráadásul túlzott erőfeszítéseket sem igényel. Érdemes havonta gondot fordítani a lefolyók tisztán tartására, de némi odafigyeléssel nap mint nap tehetünk a dugulások elkerülése érdekében.

A legfontosabb teendők

Lefolyóinkat a szűrő használatával megóvhatjuk a nagyobb ételdarabok, haj- és szőrcsomók okozta dugulásoktól. Azonban arra figyeljünk, hogy a szűrőt a konyhában és a fürdőszobában is csak alkalmanként használjuk, amikor valóban szükség van rá. Ellenben akár előidézője is lehet a dugulásnak a lefolyószűrő, ami lassítja a víz áramlási sebességét, így az nem tudja természetes módon tisztán tartani a csövek falát és feoldani az enyhe lerakódásokat.

A wc esetében a legfontosabb, hogy kizárólag a wc-papírt öblítsük le benne, semmi mást tárgya, papír vagy egészségügyi hulladék ne kerüljön a lefolyójába. Ezek könnyen megakadnak a csőben és a vizet magukba szívva teljesen elzárhatják a lefolyót.

Mire figyeljünk még?

A forró víz mind a konyhai, mind a fürdőszobai lefolyók esetében kulcsszerephez juthat a dugulásmegelőzésben. Legalább havi egy alkalommal alkalmazzunk bőséges forró vizes átmosást a lefolyókban, beleértve a wc-t és a padlóösszefolyót is. A csövekben ezzel nem tudunk kárt tenni, ugyanakkor azt megakadályozhatjuk, hogy a frissen a csőbe került szennyeződések megkövüljenek és nagyobb mértékű lerakódások alapjait képezzék.

Évente egyszer a lakásban található valamennyi szifont alaposan mossuk át, a tömítésekre ügyeljünk!

Előfordulhat, hogy minden elővigyázatosság ellenére mégis csatornaszag jelentkezik vagy a víz lassú leszivárgását tapasztaljuk. Ilyenkor elővehetjük a vegyszereket, melyek ideálisak a dugulások megelőzésére. Teljes dugulás esetén azonban nem várhatunk tőlük megoldást, jobb, ha a wc pumpával vagy házi praktikákkal próbálkozunk.