Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Ha eldugul a wc

Szerencsére a háztartásokban a wc csak ritkán dugul el, akkor is legtöbbször egy nem odavaló tárgy leöblítése miatt. Az illatosító, az egészségügyi hulladék és a véletlenül belepottyant tárgyak viszont nagy galibát tudnak okozni.

A wc dugulásának hátterében a csővezeték nem megfelelő lejtése, esetleg elöregedése is állhat. Ha a cső lejtése nem ideális, a víz nem tud kellő sebességgel áramlani, így a cső falán több lerakódás keletkezik, ami idővel duguláshoz vezet.

Sok problémát tudnak okozni a víztakarékos öblítőtartályok is. Ezek szintén lassítják a víz áramlási sebességét, azaz gyakorlatilag ugyanazt a hatást érik el, mint a nem megfelelő lejtéssel rendelkező csövek: fokozatosan növelik a dugulás kockázatát. Általánosságban elmondható, hogy háromszor akkora vízmennyiségre lenne szükség a lefolyó tisztán tartásához, mint amennyit ezek az öblítőtartályok használnak egy-egy alkalommal.

A wc dugulásának házi módszerekkel történő elhárítása csak korlátozott keretek között lehetséges. Tehetünk problémát a wc pumpával vagy megpróbálhatjuk leoldani a csövek faláról a szennyeződéseket forró vízzel, de ezek csak enyhébb esetekben segíthetnek.

Ha a pumpát választjuk, ügyeljünk a helyes használatra. Ha nem keletkezik megfelelő vákuum, a pumpálás során a szennyeződést csak még lejjebb görgetjük, így súlyosbítjuk a dugulás mértékét. A legjobb, ha szakembert hívunk, aki a fejlett technológiának köszönhetően szinte biztosan képes orvosolni a problémát bontás nélkül is.