Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Duguláselhárítás womával

A woma, azaz a dugulások elhárításához használt magasnyomású csatornatisztító nem tévesztendő össze az autómosáshoz használt mosókkal.

Azok a típusú womák, melyek a lakosság számára is elérhetőek, közel sem olyan hatékonyak, mint a szakemberek által használt gépek. Ezekkel legfeljebb az autót tudjuk lemosni, de a víznyomásuk gyakran még ehhez sem elegendő. Nem tisztítják meg a csövek falát a szennyeződésektől és nem képesek a lerakódásokat kimosni a vezetékrendszerből, tehát jobban járunk, ha meg sem próbáljuk őket bevetni a dugulások ellen.

A szakember mindennapos munkája során használt, professzionális woma ennél jóval többet tud. Nem csak maradéktalanul megtisztítja a csövek falát és a szennyeződéseket eltávolítja a csövekből, de hosszútávra szóló eredményt hoz, azaz a dugulásokkal jó ideig nem kell számolnunk, ha ezt a módszert alkalmazzuk. Ezek a készülékek, benzines vagy dízeles robbanómotorral és 200 bar feletti nyomással működnek, azaz mindenféle lerakódást kimos a csőből.

Hogy a professzionális woma mennyire hatékony, nagyon jól szemlélteti egy kísérlet, melynek során a womát kútfúráshoz használták. Egy 1 m-es lyukba elhelyeztek egy 110 mm-es csatornacsövet, melyet bevagdostak, majd ebbe vezették be a woma tömlőjét. Egy óra alatt sikerült 12 m mélyre jutni a womával, a kutat pedig azóta is rendeltetésszerűen használják.

Még izgalmasabb kísérlet bizonyította, hogy a woma képes kettévágni akár egy téglát is. Ha egy B30-as téglával elbír, garantálható, hogy a dugulások sem állhatják útját.