Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Csatornaszag ellen szellőztetéssel

Sokszor az okozza a lakásban terjengő, a lefolyókból eredő bűzt, hogy nem fordítunk gondot a csatorna alapos átszellőztetésre. Hiába tartjuk tisztán és higiénikusan a mosogatót vagy a wc-t, ez a mélyről jövő szagokkal szemben mit sem ér.

Amikor eltűnik a bűzelzáró vízoszlop vagy kiszárad a wc-csészéből a víz, a kellemetlen szagok rövid időn belül jelentkeznek. Ezt azonban nem kell megvárnunk, hiszen léteznek olyan gépészeti megoldások, melyekkel megelőzhetjük a probléma kialakulását. Ezek az eljárások nem költségesek és megoldást jelentenek a gyakran jelentkező probléma kezelésére. A kültéri légbeszívó szelep beépítésén túl lehetőség van a szennyvízelvezető cső kültéren való elhelyezésére is. Napjainkban ez már esztétikusan kivitelezhető, szinte teljesen észrevétlen lesz.

Ha a csatorna kellőképpen átszellőzik, elkerülhető a bűzelzárókban a vákuum létrejötte és a csatornában lévő gázok a csőből a szabadba kerülnek. Ahol már van kiszellőztető, de a csatornaszag mégis jelentkezik, ott feltehetően dugulás áll a háttérben. Ennek kiváltója lehet akár az építési törmelék, kisebb ágak, de gyakran elhullott madár teteme okozza a problémát. Amennyiben erre gyanakszunk, kérjük szakember segítségét, aki a szellőztetést hatékonyan megoldja.