Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Cikkek

A csatorna szellőztetés jelentősége

Ha a lefolyóból bűz árad, nem az a megoldás, hogy légfrissítővel próbáljuk palástolni. Mindenképp utána kell járni a kiváltó oknak, ami lehet dugulás, de akár a csatorna szellőzésének hiánya is. Ez utóbbira utalhat, ha a víz lefolyását bugyborékoló hang kíséri.
A csatorna szellőztetés jelentősége

Mire jó a konyhamalac?

A hazánkban is egyre inkább elterjedt konyhai alkalmatosságot sokan a dugulások első számú felelősének tartják. Pedig a konyhamalac valóban hasznos feladatot lát el, addig őrli az ételmaradékokat, míg azok olyan méretűvé és állagú nem válnak, hogy nem jelenthetnek problémát a lefolyórendszer számára.
Mire jó a konyhamalac?

Mikor van szükség duguláselhárításra?

Ahhoz, hogy otthonunkban a lefolyórendszer hosszú éveken át megfelelően működjön, folyamatos karbantartásra van szüksége. Ellenkező esetben a kezdetben észrevétlen lerakódások idővel biztos, hogy problémát fognak okozni.
Mikor van szükség duguláselhárításra?

Lefolyótisztító szerek és azok hatékonysága

Az üzletek polcain hosszú sorokat találunk a lefolyótisztító szerekből. Ezek hatékonyságukban, állagukban és összetételükben is különbözhetnek egymástól, annyi azonban mindegyikben közös, hogy erős vegyszereket tartalmaznak.
Lefolyótisztító szerek és azok hatékonysága

Hogyan használjuk a lefolyószűrőt?

A dugulások megelőzésére bombabiztos módszer egyelőre nem létezik. Még a legnagyobb odafigyelés mellett is megesik, hogy a cső elzáródik, ez pedig annyi kellemetlenséggel járhat, hogy utána igyekszünk mindent óvintézkedést megtenni, nehogy még egyszer előforduljon.
Hogyan használjuk a lefolyószűrőt?

Duguláselhárítás a klímavezetékekben

A klímaberendezések ma már nem csak az ipari létesítményekben vagy irodaházakban, de magánépületekben is egyre nagyobb számban találhatók meg. Ezek a gépek a működés során vizet termelnek és vizet használnak. A keletkezett víz a kondenzvíz, mely a levegő páratartalmának lecsapódása annak hatására, hogy a berendezés lehűti a levegőt. Ez a víz nem tiszta, hanem éppen olyan szennyezett, mint a levegő, az onnan belekerülő por lerakódik benne. A klímavezetéket is veszélyezteti a vízkő, ami akár dugulások kiváltója is lehet.
Duguláselhárítás a klímavezetékekben

Duguláselhárítás szakemberrel

A duguláselhárítás összetett munkafolyamat, mely nem pusztán egy lépésből áll, hanem több, egymással összefüggő probléma megoldását foglalja magában. Sokan a várható költségek miatt nem kérik szakember segítségét, pedig a munkáért felszámolt díjak közel sem olyan magasak, mint elsőre hinnénk.
Duguláselhárítás szakemberrel

Sűrített levegővel a dugulások ellen

A sűrített levegővel működő duguláselhárító készülék a legújabb a házilag is alkalmazható eszközök között. A barkácsboltokban megvásárolható és bár megkérik az árát, évtizedeken át is használhatjuk, tehát hosszútávú befektetés a dugulások ellen.
Sűrített levegővel a dugulások ellen

Dugulás? Készüljünk fel a szakember érkezésére!

Amikor már feladtuk a házi módszerekkel történő kísérletezést vagy eleve jobban bízunk a professzionális megoldásokban, szakembert hívunk a dugulások ellen. Az ő kiérkezéséig fontos teendőink vannak annak érdekében, hogy a munkát megkönnyítsük és gyorsabbá tegyük.
Dugulás? Készüljünk fel a szakember érkezésére!

A nyomvonal meghatározás jelentősége

Otthonainknak szerves részei a vezetékrendszerek. Futnak a falakban, a padló alatt, kertjeinkben és mindegyiknek nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy mindennapjainkat a 21. századi elvárásoknak megfelelően, komfortosan élhessük.
A nyomvonal meghatározás jelentősége

Szennyvízátemelő szivattyú

A szennyvízátemelő szivattyúnak kulcsfontosságú funkciója van a lefolyóhálózatban. Ha meghibásodik vagy elzáródik, az az egész rendszerre kihat. Amennyiben leáll, olyan problémákkal kerülünk szembe, melyek azonnali megoldást igényelnek. Ehhez a szakember segítségét nem nélkülözhetjük.
Szennyvízátemelő szivattyú

Dugulás a csatornában

Amikor a lakásban dugulás jeleit észleljük, rögtön a lefolyóra vagy a szifonra gyanakszunk. Legutolsóként merül fel a lehetőségek között, hogy a probléma mélyebben, a csatornában is lehet. Bár a csatorna eldugulása a kültéren jelentkezik, a lakótér vízvezetékeire is kihat.
Dugulás a csatornában

Dugulás műszeres bevizsgálása

A technológia fejlődése minden téren tetten érhető, így a duguláselhárításban is. Nem is könnyebbséget jelent a szakembereknek, hogy ma már olyan eszközökkel dolgozhatnak, melyekről évtizedekkel ezelőtt elődeik még álmodni sem mertek volna.
Dugulás műszeres bevizsgálása

A duguláselhárítás lépései

Ideális esetben a duguláselhárítás legelső lépése a megelőzés lenne. Mielőtt ugyanis szembesülünk a problémával, a csövekben a folyamat már rég elkezdődött, az már csak a végkifejlet, amire felkapjuk a fejünket. A duguláselhárítás megelőzése a lakók feladata, ezáltal számos kellemetlenséget elkerülhetünk, nem utolsó sorban pedig a csövek állapotát is megóvhatjuk vele.
A duguláselhárítás lépései
1. oldal         2. oldal