Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Biztosítás szennyvízbetörésre

A mindennapokban jellemzően nem fordítunk figyelmet a dugulás megelőzésére, csak akkor kapunk észbe, amikor már baj van. A duguláselhárítás szakemberrel általában 10-15.000 Ft-ból kijön, ezért az árért pedig bontás nélkül és hosszútávra szólóan szabadulhatunk meg a problémától. Ha a fertőtlenítést is szeretnénk elvégeztetni, szintén nagyjából 15.000 Ft-tal számolhatunk.

Mit foglal magában a biztosítás?

A lakásbiztosítások alapesetben nem terjednek ki minden olyan tényezőre, ami otthonunkban problémát okozhat. Bárhol is kötünk biztosítást, részletesen vizsgáljuk át a feltételeket, hogy milyen kárra milyen feltételekkel és mennyit fizetnek.

Biztosítást ma már szennyvízbetörésre is kérhetünk. Ez a legtöbbször ugyan maga után vonja a biztosítási díj emelkedését, mégis ajánlott kitérni rá, mert ha bármikor belekerülünk ebbe a szerencsétlen helyzetbe, akár vagyontárgyaink nagy része odaveszhet.

Kössünk biztosítást!

Bár remélhetőleg soha nem fog bekövetkezni, de arra, hogy a szennyvíz betörjön otthonunkba, több lehetőség is van. Elég egy nagyobb esőzés ahhoz, hogy a szennyvíz visszafelé folyjon a vezetékben és elárassza az alagsort, a pincét, még rosszabb esetben a lakóteret is.

Ha a szennyvíz bejut az otthonunkba, egyrészt jelentősen megnő a fertőzésveszély, másrészt igen jelentős károkra számíthatunk, főleg, ha éppen nem tartózkodunk otthon és így lehetőségünk sincs arra, hogy azonnal cselekedjünk. A szennyvíz betörését csak szakember tudja megállítani, ez már önmagában is elég költséges. Ezenkívül orvosolni kell a hiba okát, a munkálatok után pedig szükség van a fertőtlenítésre is. Számos nyomós érv szól tehát amellett, hogy a lakásbiztosítást kiterjesszük a szennyvízbetörésre is, mert adott esetben hihetetlen károkkal kell szembenéznünk.