Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

Amikor a szennyvíz betör a lakásba

Hogy a szennyvíz visszajut a lakótérbe, az egyik legrémesebb helyzet, ami otthonunkban előfordulhat. Mégis bármikor és bárkivel megeshet, ilyenkor pedig azonnal cselekedni kell. Érdemes előre felkészülni erre az eshetőségre is, hogy ha valóban megtörténik a baj, tudjuk, mi a teendőnk.

Biztonság mindenekelőtt

Mint minden vészhelyzetben, ilyenkor az élet védelmét és a testi épséget kell elsősorban szem előtt tartani. Ha a helyiségben, melyet a szennyvíz elárasztott, alacsonyan találhatók konnektorok vagy elektromos berendezések, azonnal áramtalanítsunk és csak utána lépjünk be a helyiségbe, valamint csak ezt követően érintkezzünk a vízzel. Ne az értékeink kimentésével foglalkozzunk tehát elsőként, hanem saját és családunk biztonságával!

Telefonos bejelentés

Mobiltelefonja ma már szinte mindenkinek van. Elmenteni benne egy megbízható szakember számát csupán néhány másodpercet vesz igénybe, adott esetben azonban mindennél többet érhet. Ha nincs olyan szakember, aki rendszeresen jár hozzánk, keressünk egyet és telefonszámát őrizzük meg. A mobiltelefon nagy segítségünkre lehet már a telefonos bejelentés során is, hiszen a szakember instrukcióit követve elvégezhetjük a legalapvetőbb óvintézkedéseket. Minél részletesebben számoljunk be a körülményekről és kérjünk sürgős segítséget.

A szennyvíz kiszivattyúzása

A szennyvízbetörést otthoni módszerekkel szinte lehetetlen megállítani. Azonban annyit tehetünk, hogy értéktárgyainkat - áramtalanítás után - kimentjük s annyira szabaddá tesszük a padlót, amennyire csak lehet. Akinek van szivattyúja, ilyenkor nagy hasznát veheti, aki nem rendelkezik ilyen készülékkel, az más módszerekkel - pl. edények, vödrök segítségével - próbálja meg csökkenteni a víz mennyiségét.

A szennyvízbetörés elhárítása után első feladatunk a lakás fertőtlenítése legyen!