Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

A lefolyó szagtalanítása

Ha a vízvezetékekben minden rendben van, a lefolyók semmilyen szagot nem árasztanak magukból. Amikor a bűz terjengeni kezd, annak már nyomós oka van, éppen ezért nem elég az illatosításról gondoskodni, komolyabban utána kell járni a dolognak. Ezzel számos további problémától kímélhetjük meg magunkat.

Mi okozza a szagokat?

Számtalan ok lehet, ami a bűzt előidézi, hiszen különböző dolgokat öblítünk le a lefolyókban és különböző azok kialakítása is. A szag azonban minden esetben csak tünete a valódi problémának és amíg annak gyökerét nem orvosoljuk, a szagtól sem szabadulhatunk meg végleg.

A mosdóban általában a szifonban megrekedt szennyeződések, szappanmaradék, szőr, haj, bőrdarabkák okozzák a szagokat.

A mosogatónál szintén érdemes a bűz forrását a szifonban keresni, melyben lerakódhatnak az ételmaradékok, a zsíros, olajos szennyeződések, valamint a sok mosogatószer.

A fürdőkád és a zuhanytálca esetében is a szifon fogja fel a szennyeződéseket, az ezekkel összekapcsolt padlóösszefolyó is állhat a dolog hátterében.

A mosógép szűrőjét, illetve elöltöltős gépeknél az ajtó gumitömítését ajánlott rendszeresen tisztítani a mosópor adagolóval együtt, mivel ezeken a helyeken könnyen megragadnak a szennyeződések. A mosogatógépnél a szűrő tisztántartására figyeljünk oda, mert a fennakadt ételmaradékok is kitűnő táptalajai a baktériumoknak, vagyis a szagoknak is.

Ha a szagok a wc-ből jönnek, lehet, hogy a tömítéssel van a gond, hiányzik az ún. ültető gumi, emeletes házaknál pedig gyakran a rendszerben képződött vákuumra vezethetők vissza a szagok. Ez utóbbit légbeszívó szeleppel vagy strang szellőzővel lehet orvosolni.

A szagtalanítás házi módszerei

A szagok ellen otthoni módszerekkel csak ideig-óráig lehetünk hatékonyak. Amíg a bűzt kiváltó alapvető okot nem kezeljük, addig a probléma vissza fog térni. Ha mégis sürgősen szeretnék megszabadulni a szagoktól, vessük be a kóla, a szódabikarbóna vagy a citromsav erejét.