Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

A fürdőszobai fal felázásának okai

A fürdőszobai falak felázása nagyon gyakori probléma és akiket érint, tudják, nem könnyű megbirkózni vele.

A falak felázásának nem mindig vannak olyan egyértelmű kiváltó okai, mint pl. egy csőtörés. Előfordulhat, hogy a háttérben rejlő ok a zuhanytálca, a mosdó, a fürdőkád nem megfelelő beépítése vagy a csövek gyenge minőségű szigetelése. Ezeket a tényezőket eleve kiiktathatjuk, ha a munkálatok elvégzését tapasztalt szakemberre bízzuk.

A hibaforrások meghatározóak lehetnek az okozott kár szempontjából is. Ilyen téren a legtöbb veszélyt a zuhanytálca rejti magában, hiszen ennek a legnagyobb a vízterhelése, azaz innen tud a legtöbb víz felszivárogni a falakba. Ha a lefolyót vagy az illesztéseket rosszul alakították ki, a víz nagyon hamar utat tör magának és már meg is történt a baj.

A zuhanytálca beépítésének két módja van. A legjobb, ha a beépítés még a burkolás előtt történik meg, ezzel nagy mértékben csökkenthetjük a felázás veszélyét. Sok esetben azonban az okozza gondot, hogy a falak nem pontosan merőlegesek, így a beépített zuhanytálca és a falak között rés olyan rések keletkeznek, melyeket utólag szinte lehetetlen maradéktalanul szigetelni.

Ugyanez a fürdőkád esetében is fennáll, másik fontos tényező, hogy a kádat megfelelően rögzítsék. Amennyiben ez nem történik meg, a szilikontömítés a mozgás hatására engedni kezd és egy idő után átereszti a vizet.

A fürdőszobai falak felázása komoly probléma, melyet az első jelek észlelésekor, még csírájában muszáj elfojtani. Hogy az ebből adódó károkat és kellemetlenségeket elkerüljük, nem érdemes szakember nélkül végezni a fürdőszoba megépítését, a zuhanytálca, fürdőkád, mosdó beszerelését.