Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

A duguláselhárítás módszerei

A lefolyórendszerek bármely pontján jelentkezhetnek dugulások, melyek részlegesen vagy akár teljesen is elzárhatják a víz útját. A dugulás nem tud jókor jönni és hogy megkíméljük magunkat a kellemetlen helyzetektől, a legtöbb, amit tehetünk, hogy gondot fordítunk a megelőzésre. Ennek érdekében havi rendszerességgel használjunk lefolyótisztítókat, melyek még akkor is hatásosak lehetnek, amikor már a dugulás kialakulóban van. Ha azt tapasztaljuk, hogy a szokottnál lassabban folyik le a víz vagy csatornaszagot észlelünk, megelőzhetjük velük a nagyobb bajt.

Lefolyótisztító szerek és házi praktikák

Ha még várnánk a szakember felhívásával, a dugulás megszüntetéséhez kipróbálhatjuk az otthoni módszereket, illetve a boltokban kapható vegyszereket. Ez alól egyetlen eset lehet kivétel, ha a wc-ről van szó, itt ugyanis ezek a módszerek biztosan csődöt mondanak.

A lefolyótisztítók közül a granulátum változatok használata ajánlott, az pedig elengedhetetlen, hogy kövessük a használati utasítást, mind az alkalmazás módja, mind a hatóidő és az óvintézkedések tekintetében. A dugulás ellen mindig csak egyféle vegyszert vessünk be. Ha összekeverjük őket, nem lesznek hatékonyabb, sőt, csak megnő a balesetveszély, mivel két különböző szer akár reakcióba is léphet egymással.

Mechanikus módszerek

Aki érez magában elég elhivatottságot ahhoz, hogy a vegyszereken túl mással is próbálkozzon, kezébe veheti a csőgörényt vagy a magasnyomású vizes tisztítópumpát, melyet a lefolyócsövek felső szakaszában lehet hatékonyan használni. Ezenkívül azonban nincs mit tenni, elkerülhetetlen a szakember szolgáltatásainak igénybe vétele. Amikor kiérkezik, pontosan mondjuk el neki, mi mindennel kísérleteztünk, mi került a lefolyóba és arról is számoljunk be, hogy milyen gyakran jelentkeznek nálunk a dugulások.

A szakember először felméri a helyzetet, amennyiben a dugulás nem látható helyen van, esetleg csőkamerás vizsgálatot végez. Kiválasztja a probléma elhárításához legmegfelelőbb eszközöket, majd ezek szakszerű alkalmazásával hatékonyan szünteti meg a dugulást. Hogy a munka még gyorsabban menjen, a szakember megérkezése előtt pakoljunk el és tegyük szabaddá a lefolyó körüli helyet.