Duguláselhárítás, Csatornamosás

Debrecen és Hajdú-Bihar megye területén

Hívjon most!
Telefon: +36 30 989 5527

A dugulás ellen leggyakrabban használt vegyszerek

A legtöbben a dugulást először saját kezűleg próbálják megszüntetni, hogy ezzel elkerüljék a szakember igénybe vételével együtt járó kiadásokat. A leggyakrabban alkalmazott házi duguláselhárító módszerek listáját még mindig a vegyszerek vezetik, hiszen használatuk könnyű és számtalan fajta közül választhatunk.

A kínálat bősége miatt sokan találomra döntenek éppen egyik vagy másik termék mellett. Bár az interneten ma már sok fórumon olvashatunk a tapasztalatokról, melyek megkönnyíthetik a választást.

A Brilliance lefolyótisztító főként a szerves lerakódások okozta dugulásokkal szemben hatékony. Egy alkalommal a flakon negyedét használjuk fel, forró vízzel öblítsük le, ez már elég az enyhébb dugulások megszüntetéséhez. Ha a probléma komolyabb, megismételhetjük a műveletet. A Brilliance a lefolyók rendszeres tisztán tartására is alkalmas.

A Búvár egy granulátum állagú termék, melyet a lefolyóba öntve ugyanúgy forró vízzel kell leöblíteni.

A Chemitat is a granulátumos változatok közé tartozik, elsősorban a szőr- és hajszálak ellen vethetjük be nagy sikerrel. Elég belőle egy kevés is ahhoz, hogy meghozza a várt eredményt, szintén forró vizes öblítést igényel.

A Chrisal Economic egy lefolyótisztító koncentrátum, mely fokozatosan fejti ki a hatását. Miután beleöntöttük a lefolyóba, szüksége van 15-25 percre ahhoz, hogy működésbe lépjen. Erős vegyszer, melyből ha véletlenül a lefolyó mellé is körül, felmarhatja a felületet, ezért azonnal töröljük le.

A Domestos az egyik legkedveltebb termékcsalád, melynek tagjai között lefolyótiszító is található. Gyorsan fejti ki hatását, akár 15 perc elég neki ahhoz, hogy eltakarítsa az útból a hajcsomókat, a zsíros vagy szappanos lerakódásokat.

A HG folyékony állagú, a lefolyóba öntve forró vizet engedjünk rá, majd többször öblítsük le langyos vízzel is.

A Manta FLOW a kisebb mértékű dugulásokkal könnyedén megbirkózik. Öntsük a lefolyóba, hagyjunk neki pár percet, hogy kifejthesse hatását, majd öblítsük le forró vízzel.

A MrMuscle az egyik legerősebb termék, melyet gumikesztyű nélkül soha ne használjunk, mert azonnal lemarja a bőrt. Gyakorlatilag nincs olyan dugulás, ami kifoghatna rajta, a lefolyó elzáródása mellett pedig a kellemetlen csatornaszagot is megszünteti.

Az OPM Öko azok számára kínál alternatívát, akik tartózkodni szeretnének a vegyszerektől. Ez a környezetkímélő termék granulátum állagú, a többihez képest sokkal kevesebb benne a káros anyagok mennyisége, hatékonyságát ez azonban nem gyengíti.

A SEPTIFOS hazai termék elsősorban a dugulások megelőzéséhez ajánlott. Meggátolja, hogy a lefolyóban nagyobb mértékű lerakódások képződjenek. Kitűnő választás a lefolyóból áradó bűz ellen is.

A SZI-TI gél szintén magyar termék, mely erősebb a legtöbb lefolyótisztítónál, ennek megfelelően belőle már egy kupaknyi mennyiség is megszüntetheti a dugulást.

A Tiret gél állagú lefolyótisztító, melyet bármilyen lefolyónál használhatunk. Gyors és hatékony, egyik legnagyobb előnye pedig, hogy baktériumölő hatással is rendelkezik, azaz képes a csatornaszag megszüntetésére is.

Az Ultra SZAVO rendkívül kíméletlen a dugulásokkal szemben. Használhatjuk, ha már fennáll a probléma, de kitűnő a megelőzéshez is.

A felsorolt termékek csupán töredékei a boltok polcain megtalálhatóknak, ám a tapasztalatok szerint a vásárlók választása leggyakrabban ezekre esik.

Bármilyen lefolyótisztító termék is kerüljön a kezünkbe, ne feledjük, hogy fokozottan veszélyes anyagokról van szó, ezért alkalmazásuk minden esetben elővigyázatosságot igényel.

Alapszabály, hogy két vegyszer soha ne alkalmazzunk közvetlenül egymás után vagy egymással összekeverve. Ezzel ugyanis nem a hatást, hanem a balesetveszélyt fogjuk fokozni, hiszen a kémiai anyagok keverékéből mérges gázok fejlődhetnek, melyek mérgezést és akár robbanást is kiválthatnak. A lefolyótisztítókat mindig alapos szellőztetés mellett használjuk és ha lehet, a kisgyerekeket erre az időre távolítsuk el a helyiségből, illetve annak közeléből, hiszen ők még könnyebben belélegezhetik a gázokat. A termékeket elzárva, nehezen hozzáférhető helyen tároljuk, a biztonsági kupakot jól csavarjuk vissza a flakonra. A vegyszerek maradandó károkat okozhatnak a szaniterekben, ezért ügyeljünk arra, hogy csak a lefolyóba kerüljön belőlük.